van-leeuwen-headerimg

Wat kunt u verwachten

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Besloten, en nu?

Wanneer de keuze is gemaakt om te scheiden, zullen er in een korte periode veel keuzes en emoties op u af komen. Belangrijke keuzes die invloed hebben op u en/ of de kinderen die direct merkbaar zullen zijn maar ook over de jaren heen. Sommige besluiten zullen praktisch van aard zijn en andere emotioneel. Als gespecialiseerde scheidingsbemiddeling mediator zorg ik voor overzicht in deze wirwar van keuzes en emoties.

Door gezamenlijk een overzicht te maken van de vragen en de onderwerpen die volgens u behandeld moeten worden, ontstaat er ruimte om na te denken over hoe verder te gaan na de scheiding. Wanneer de scheiding ook kinderen raakt, zal u als ouder(s) gezamenlijk overeenstemming moeten bereiken over de toekomst van de kinderen. Belangrijk hierin is dat u als ouder(s) in staat blijft of gaat worden om in de toekomst zonder mediator afspraken in overeenstemming met elkaar te kunnen maken of te herzien.
familieconflict
zakelijk geschil
Naast de onderwerpen die betrekking hebben op het immateriële zullen er ook besluiten genomen worden over “zakelijke” onderwerpen. Denk hierbij aan: huis, vermogen, schulden, kind- en/ of partneralimentatie, pensioen, etc. Deze afspraken worden vastgelegd in een convenant. Dit is een document dat door zijn juridische status de afspraken waarborgt. Een convenant dat getekend is door ouders/ partijen in het belang van de kinderen en om de scheiding af te ronden om zo los van elkaar verder te gaan, zal beter worden nageleefd.
Na het opstellen van het convenant en voor het tekenen zal deze getoetst worden of deze juridisch correct is. Wanneer dit het geval is zal een door u/ jullie getekende versie ingestuurd worden naar de rechtbank. Nadat de rechter de scheiding heeft uitgesproken, volgt de laatste stap: de scheiding inschrijven bij de registers van de burgerlijke stand. Wanneer aan deze stap is voldaan, bent u gescheiden.

Voor meer informatie over duur, kosten en werkwijze klik hier
Bekijk onze werkwijze
handenschudden