van-leeuwen-headerimg

Onafhankelijke en neutrale derde partij

Familiezaken kunnen soms ingewikkeld zijn. Of het nu gaat om echtscheidingen, conflicten over erfenissen, of gewoon moeilijke familiegesprekken, ik ben hier om te helpen. 

Misschien voelt het alsof u vastzit in een situatie waar geen uitweg uit lijkt te zijn. Misschien bent u bang dat de familiebanden voor altijd beschadigd zullen blijven. Ik  zijn expert in het vinden van gemeenschappelijke grond, het herstellen van relaties en het creëren van duurzame oplossingen waar iedereen mee kan leven.
Onze werkwijze bekijken
familieconflict
zakelijk geschil

Wat is familiemediation?

Familiemediation is een proces waarbij een neutrale derde partij, de familiemediator, u helpt om communicatieproblemen op te lossen, conflicten te verminderen en tot overeenstemming te komen over belangrijke kwesties die uw familie aangaan. In plaats van dat een rechter beslissingen voor u neemt, geeft familiemediation u de controle terug. Het stelt u in staat om samen met uw familieleden beslissingen te nemen die het beste zijn voor alle betrokkenen.

Wat doet een familiemediator?

van Leeuwen bemiddeling is getraind in het faciliteren van gesprekken tussen familieleden, het identificeren van gemeenschappelijke doelen en het helpen bij het vinden van creatieve oplossingen. Ik ben neutraal en onpartijdig, wat betekent dat ik geen kant kies of een oordeel vel. In plaats daarvan ben ik er om naar u te luisteren, u te begeleiden en u te helpen bij het vinden van manieren om vooruit te komen.

Ik behandel een breed scala aan kwesties, waaronder:

- Echtscheiding en scheiding: Of u nu net begint aan het scheidingsproces of al vastzit in een langdurig geschil, ik kan u helpen om de emotionele en juridische aspecten van de scheiding aan te pakken en tot een eerlijke regeling te komen.

- Kindergerelateerde zaken: Van ouderschapsplannen tot voogdijregelingen, ik kan u helpen om afspraken te maken die het welzijn van uw kinderen vooropstellen.

- Familievermogensrecht: Als erfeniskwesties of geschillen over de verdeling van familievermogen de familierelaties belasten, kan ik u helpen om een eerlijke en rechtvaardige oplossing te vinden.

- Familieconflicten: Of het nu gaat om meningsverschillen tussen broers en zussen, spanningen tussen ouders en kinderen, of ruzies over familiebedrijven, ik help u om de communicatie te herstellen en tot een vreedzame oplossing te komen.
Vrijblijvend gesprek aanvragen

Waarom familiemediation?

Familiemediation biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele juridische procedures. Ten eerste is het sneller en kosteneffectiever. In plaats van maandenlang in de rechtbank te vechten, kunt u met familiemediation vaak binnen enkele sessies tot een oplossing komen. Dit bespaart u niet alleen tijd en geld, maar het vermindert ook de emotionele stress die gepaard gaat met langdurige juridische procedures.

Daarnaast bevordert familiemediation de communicatie en helpt het om langdurige relaties te behouden. In plaats van tegenover elkaar te staan in een juridische strijd, moedigt familiemediation u aan om samen te werken en naar elkaar te luisteren. Dit kan niet alleen helpen om bestaande conflicten op te lossen, maar het kan ook de basis leggen voor gezondere relaties in de toekomst.

Ten slotte biedt familiemediation u meer controle over het eindresultaat. In plaats van dat een rechter beslissingen voor u neemt, geeft familiemediation u de kans om zelf afspraken te maken die voor u werken. Dit kan leiden tot oplossingen die uniek zijn voor uw familie en die beter aansluiten bij uw behoeften en belangen.

Hoe werkt familiemediation?

Het proces van familiemediation begint met een kennismakingsgesprek, waarin u en uw familieleden de kans krijgen om de mediator te ontmoeten en uw situatie te bespreken. Tijdens dit gesprek zal ik u uitleggen hoe familiemediation werkt en wat u kunt verwachten van het proces. Vervolgens zullen er mediatorsessies worden gepland, waarbij u en uw familieleden samen met de mediator zullen samenkomen om de kwesties te bespreken die u wilt oplossen. 

Tijdens deze sessies zal ik u helpen om openlijk te communiceren, naar elkaar te luisteren en samen te werken aan oplossingen. Het aantal sessies dat nodig is, kan variëren afhankelijk van de complexiteit van uw situatie en de bereidheid van alle betrokkenen om samen te werken. Sommige zaken kunnen binnen enkele sessies worden opgelost, terwijl andere meer tijd en aandacht vereisen. 


Aan het einde van het proces help ik om de gemaakte afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Deze overeenkomst kan vervolgens worden voorgelegd aan een advocaat om te worden geformaliseerd, indien nodig.

Klaar om te beginnen?

Als u klaar bent om de eerste stap te zetten naar een vreedzame oplossing voor uw familieconflicten, neem dan vandaag nog contact met mij op. Graag sta ik klaar om u te helpen bij het vinden van een weg vooruit die voor u werkt. 
Vrijblijvend gesprek aanvragen