van-leeuwen-headerimg

Wat kunt u verwachten

Wanneer de keuze is gemaakt om te scheiden, zullen er in een korte periode veel keuzes en emoties op u af komen. Belangrijke keuzes die invloed hebben op u en/ of de kinderen die direct merkbaar zullen zijn maar ook over de jaren heen. Sommige besluiten zullen praktisch van aard zijn en andere emotioneel. Als gespecialiseerde scheidingsbemiddeling mediator zorg ik voor overzicht in deze wirwar van keuzes en emoties.
Lees meer
koffie kopjes
Relatie

Scheiding en kind

Voor volwassenen is een scheiding een periode vol emoties, verwarring en vragen. Dit is voor kinderen niet anders, mogelijk zelfs sterker. Het is belangrijk voor ze om in deze moeilijke periode een plek te hebben waar ze hun verhaal mogen doen zonder het gevoel te hebben loyaal te moeten zijn aan hun ouders. Wanneer je ouders scheiden maakt niets zo’n grote indruk en het geeft veel vragen: kan ik op school blijven?, bij wie moet ik wonen?, zie ik mijn vriendjes nog? Probeer als ouder, ondanks deze lastige periode alert te zijn op signalen van je kind. Nu maar ook zeker als de scheiding is afgerond.
Lees meer

Juridische kant

Wanneer u besloten heeft te gaan scheiden en verder te gaan in het leven zonder uw (ex)partner is dit niet alleen een proces van afscheid nemen(rouwen) van de tijd dat jullie samen waren, een emotionele ontvlechting. Scheiden is ook een juridische (financieel/ fiscaal) ontvlechting. Dit zal op korte termijn effect hebben op uw leven maar ook over enkele jaren bijvoorbeeld met uw pensioen.
Lees meer
conflict bemiddeling