van-leeuwen-headerimg

“Welke gevolgen heeft de echtscheiding voor mijn financiële situatie?”

Wanneer u besloten heeft te gaan scheiden en verder te gaan in het leven zonder uw (ex)partner is dit niet alleen een proces van afscheid nemen(rouwen) van de tijd dat jullie samen waren, een emotionele ontvlechting. Scheiden is ook een juridische (financieel/ fiscaal) ontvlechting. Dit zal op korte termijn effect hebben op uw leven maar ook over enkele jaren bijvoorbeeld met uw pensioen.

Voor een deel van deze ontvlechting zijn er juridische kaders gesteld zoals kinderalimentatie. Echter is er ook ruimte voor het maken van afspraken die specifiek op uw situatie gericht zijn. De mogelijkheid om in alle vrijheid na te denken over oplossingen specifiek op uw situatie zorgt voor draagvlak. 
familieconflict
zakelijk geschil
Afspraken die gemaakt worden waar u (beide) niet achter staat, zijn vaak afspraken waar u vanaf zou willen en hierover kan strijd komen. Het is daarom van belang dat opgenomen afspraken in het convenant afspraken zijn waar u zich (beide) aan verbindt. Naast het pensioen zal er, afhankelijk van uw situatie, nog meer besproken moeten worden. Verdeling van het huis, spaargeld, schulden, inboedel etc. zijn vaak onderwerpen die terugkomen in het convenant.

U kunt zich voorstellen dat dit een belangrijk onderdeel van de mediation is. Daarom krijgt u voldoende tijd om tot besluiten te komen die voor u werkbaar zijn en rekenhoudend met de complexiteit van bepaalde onderwerpen.
Vrijblijvend gesprek aanvragen